3 Mayıs 2018 Perşembe

Kitap Kahve Evleri

Sibel Demirkol
Her yere yayılması gereken güzel ve özel bir mekanlardan biridir. Henüz hayaller de olsa da ülkemizde belli yerlerde faaliyete geçmiş mekandır. Özellikle kitapseverlerin günlük hayatlarına dokunan, huzur verirken aynı zamanda kitap okuma ortamı da sunan, kitabınızı okurken kahvenizi de yudumlayabileceğiniz, müziğinizi de dinleyebileceğiniz ortamlardır.
Kütüphaneler özel olsa da günümüz teknoloji ve gençlik dünyasına hitap etmede az gelebilir. Kitap kahve evleri; doya doya kitaplarınızla sohbet edebileceğiniz dizaynı ile insanı kendisine çeken farklı mekanlardır. Günümüz teknoloji bağımlılığı dünyasına ters gelse de teknolojiden uzak sadece kitaplar arasında kahve kokusuyla zaman geçirebileceğiniz ortamlardan en güzeli olmaya adaydır.
Bir halatın, bir meyve kasasının masaya dönüşebildiğine tanık olabileceğiniz özel yerlerdir. Sosyal medyanın sahte dünyasından insanı kurtarıp gerçek dünyadan haz almayı günümüz gençlerine daha çok sunmaktadır. Sosyal medyanın sahte dünyasında yarışmaktansa bu mekanlara bağlanan insanlar kitap kahve evlerinin çoğalması isteğindeler. Kitap kahve evleri gizil yönüyle sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağlamaktadır. Öğrencilerin beraber tartışma ortamıyla ödevlerini ortaya çıkarabilecekleri temel mekandır. Yetenek ve beceriye bağlı insan gücüne önem verdiğimiz zaman bu mekanlarında önemini anlamak kaçınılmaz olmayacaktır. Giderek popülerliği artan kitap kahve evlerinin cafelerin rakibi olmaya en güzel aday olması sayılarının artmasıyla gözlenmektedir. Kitabınızı okuyarak kahvenizi yudumlayacağınız kitap kahve evlerimize bekleriz. İyi okumalar..