12 Mart 2015 Perşembe

Biz Kimiz?

Yüce Rabbimizin insanları doğru yola yönlendirmek için gönderdiği kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk inen ayeti:
“Yaratan Rabb’inin adıyla (besmele çekerek) oku!..” şeklindedir.

Demek ki, Rabbimizin adıyla okumaya başlamak, helal ve hayırlı işlere başlarken O’nun adını anmak bir İslam şiarıdır. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s):

"Besmele ile başlanmayan her önemli iş, sonuçsuz kalır” buyuruyor.

Biz de bu hayırlı işe BİSMİLLAHİR-RAHMANİR-RAHİM diyerek, "Milli Mefkure Yolunda..." sloganı ile başlıyoruz.

Sitemiz 2012 -2013 yılında mevcut olan www.TurkATA.com sitesinin devamı niteliğindedir. Milli ve manevi değerlerimize var gücüyle saldırırlarken bizi ayakta tutan bu değerlerimizi tanımak ve tanıtmak adına yola çıktık.

Sitemizin ismini Turkata olarak belirledik. 1400 yıllık İslam dünyasının 1200 yılı Türklerle bağlı olması Türkü İslamla kaynaştırmış, etle tırnak yapmıştır. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi "Eğer gaye Türklük ise, bilmek lazımdır ki, Türk Müslüman olduktan sonra Türktür." Bu gün dünyada Millet olarak Türkler kadar %95 Müslüman olan başka bir millet yoktur. Türk kimliğiyle birlikte Müslüman kimliğiyle bütünleşmiştir. Nitekim 5 asır Türk egemenliğinde kalmış Balkanlarda bugün dahi Müslüman olana Müslüman oldu denilmez, Türk oldu denilir. Kısacası bizim Türk adını kullanmaktaki amacımız sadece ırk değil, Ecdadımızın dahi kastettiği gibi İSLAMDIR.

Ata kelimesi de hemen hemen tüm Türk dillerinde olduğu gibi soy, nesil, kök anlamındadır.

Beşer şaşar demişler. Sizden ricamız sitemizde veya yazılarımızda gördüğünüz yanlışları, eksikleri bize bildirmenizdir. Bize İLETIŞİM bölümündeki adreslerden ulaşa bilirsiniz.

ALLAH UTANDIRMASIN!!!

...:::SİTE YÖNETİMİ:::...