1 Ocak 2017 Pazar

Hedefe Doğru

Mustafa Selman
mustafa@turkata.com

Tek hedefin olmalı bu hayatta. Ve hedefin doğrultusunda şekillenmeli hayatın. Aslında çoğu kez duyup ta yapılmayan bir husustur.
Hedefin ne! Şöyle soruyu değiştirerek düşüncelerini ölçebilir miyim? gecelerini seni uyutmayan, dolaşırken hayallerini süsleyen şey ne ise! İşte onu bir kağıda yaz ve her an bakabileceğin bir yere yapıştır.Eminim ki olacaktır. Zira büyük hedefinin yanı sıra koyduğum küçük hedeflere eriştim Allah'ın izniyle.
Bu arada hedefinin alt şartlarını manevi yönünü göz önünde bulundurarak oluşturmalısın.Ahlakını da ibadetlerini de  yaşam tarzını da o şekle oturtup bir plan oluşturmalısın. Gaza gelmelisin; çünkü araba yokuşu gaz almadan çıkamaz, zira biz daha yokuşun başındayız. Kendimizi sürekli motive edici işlere girişmeliyiz.
Kendimizi başarılı hissettiğimiz alanlarda faaliyet göstermeliyiz. Ve nihayetinde Allah'ın izniyle hedeflediğimiz o büyük hedefe varacağız. Eğer varamazsak ya bizde bir sorun var! ya da hedefimiz doğru değildir. Hedefimiz doğru değil cümlesi ne kadar basit öyle değil mi ? Teoride öyle fakat uygulamaya geçtiğimizde insanın yıllarının gitmesi gibi bir durum var. Evet teori vardır fakat bunun gerçek yaşamdaki realitesine bakarak ayakları yere sağlam basan kararlar vermeliyiz.
Bazen moral bozukluğu olabilir, isteksizlikte hakeza, onlar yol üzerindeki taşlardır, zorlar bizi içimizden o taşları alıp taa fizana atmak gelir fakat bunun mümkünlüğü yoktur. Neyse biz kendimizle en yakın zamanda yüzleşmeliyiz. Bundan kastım ise aynanın karşısındaki size seslenmektir. İçinizde başkasına söyleyemediğiniz, sizi yıpratan düşünceleri, sorunlarınızla dertleşmek gerekir. Her gün bir onlarca kişiyle iletişime geçerken, hiç kendinizi kendinizle iletişime çağırdınız mı ? Bu gerçekten çok müteessir bir durum ihtiva etmektedir. İnsan kendini bildiği zaman başkasının kendisi hakkında konuşması; sanki çok canısz ve anlık, acıtmayan bir hayvanın yaptığı gibi etkisiz ve kısa sürelidir. O kısa süre ise sizin için bir fırsata dönüşebilir. Sadece zamanı kollamalıyız.
Hakkımızda hangisinin hayırlı olduğunu elbette bilemeyiz fakat biz tevekkül ehli olmalıyız. Hayatın planına günümüzü planlayarak geçmeliyiz. İnanın arkadaşlar! inanmak; umudu da güvenceyi de, yaşama sevincini de ve gerçekten bir hayat yaşamanızı sağlayacaktır. Her insan inandığına göre yaşar ve  hayatını idame ettirir. Hayatı müspet bir şekilde geçirmek istiyorsak şayet inancımızı da müspet kurmalıyız.