1 Ocak 2017 Pazar

Ümmet Olma Bilinci

Senan Kazımoğlu
senan@turkata.com

Birkaç gün önce “BANGSAMORO–TÜRKİYE”  isminde bir gençlik forumunun haberini aldım. Forum Türkiye’de eğitim alan Bangsamoro’lu gençlerle Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı gençlik teşkilatları ve birçok sivil toplum örgütlerinin düzenlediği bir forumdu.
Benim dikkatimi çeken BANGSAMORO ismiydi. Zira ben şimdiye kadar bu ismi hiç duymadım. Foruma katıldım. Orada Türkiyen’in çeşitli yerlerinden gelen Bangsamoro’lu öğrencilerle konuştuktan sonra anladım ki Bangsamoro şuan Filipinlere bağlı Morolu Müslümanların yaşadığı özerk bölgenin ismi. Ancak ben Filipinlerdeki Moro Müslümanlarını bile daha orda öğrendim. Bunda elbette benimde suçum var. Ama en büyük suç o arkadaşlarda. Niye mi???
Uluslararası öğrencilerle olan yakınlığımdan dolayı Konyada eğitim gören birçok ülkeden insanlarla tanışıyorum. Bunlara Filipinli diye bildiğim öğrencilerde dahil. Ancak Filipinli diye tanıştığım bu arkadaşların hiç biri bana Moro Müslümanlarından, Bangsamoro Özerk Bölgesinden hiç bahsetmedi. Bu problem sadece Bangsamoro’lu öğrencilerde de mevcut değil. Aynı şekilde Tayland’da da yaşayan Patani Müslümanları da buna dahil. Tanıştığım hiçbir Patani Müslüman’ı bana Patanilerden bahsetmedi.
Gelelim kendimiz için özeleştiri yapalım. Ya biz Azerbaycanlılar Karabağ ne kadar tanıtıyoruz??? Cevap veriyorum HİÇ. Evet koca bir HİÇ her yıl göstermelik şekilde 26 Şubat günü toplanıp bir iki saat zorla bir yerlerden kişileri bulup buluşturup toplantı yapıyoruz hemen ardından da yeniden vur patlasın çal oynasın. Böyle tanıtım olmaz.  Kütahya da Azerbaycanlı Öğrenciler ola-ola eğer Kütahya Uluslararası Öğrenci Teşkilatı Hocalı programı için Bursa’dan Öğrenci davet ediyorsa demek ki burada bir sorun var. Rusya’da Ermeni diasporası adım-adım gezip her yerde uydurma “Ermeni Soykırımı” hakkında broşür dağıttığı halde biz 7 yıl toplanan paradan bir sokak ismine “NİZAMİ” ismi vermeğe çalışıyorsak demek ki biz çok geriden geliyoruz.
Tüm İslam dünyası olarak üstümüze serpilen bu ölü toprağı atıp, silkinin ayağa kalkmamızın sizce de zamanı gelmedi??? Biz kendimizi unutmuş olabiliriz ancak düşmanlarımız bizi hiçbir zaman unutmadı. Artık kendimizi dinimizi tarihimizi en önemlisi ümmet olma bilincimizi kazanamazsak sonumuz hüsrandır. Bunu tüm Müslümanların idrak etmesi dileğiyle ESSELAMU ALEYKUM VE RAHMETULLAHU VE BEREKETUHU