27 Mart 2016 Pazar

Ümmetin Kaybettiği Sınav: SURİYE

Senan Yavuzalp
senan@turkata.com

(NEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü
Tarih Y. L. Öğrencisi)

Bir hafta önceydi markete giderken yolun kenarında kaldırımlarda oturan Suriyeli genç bir kadın gördüm. Yanında 5-6 yaşlarında 3 tane çocuk vardı.
Kadın telefonla konuşuyor ve hıçkıra-hıçkıra ağlıyordu. Bu manzara beni çok etkiledi. Suriye topraklarının altı adeta hazine dolu ama halkı aç sefil vaziyette mülteci olarak yaşıyorlar. Peki onların yurdunda kim var???  Elbette İŞİD gibi terörist gurupların görüntüsündeki Batılılar. Yani kan emici sömürgeciler. Zaten Suriye’nin başına da bela bu yeraltındaki hazineleri olmadı mi???  Aynı Azerbaycan’da, Irak’ta, Doğu Türkistan’da Afganistan da ve topyekun Afrika kıtasında olduğu gibi...
Şunu bir kere iyi bilin, nerede bir terörist grup varsa mutlaka arkasında bir emparyelist sömürge var. Zaten bu terörist gruplarda bunlara hizmet için kurulmadı mi??? Ama ne yazık ki bunların emellerine de yine Müslümanlar kurban oluyor. Müslüman’ı, Müslüman’a, Müslüman’ın toprağında kırdırıp, yine Müslüman’a seyret diriyorlar. Birde ismini “İslami Terör” veya “Müslüman Terörü” koyuyorlar. Yahu kardeşim madem bu “Müslüman Terörü” ise neden hiç sömürgeci batılılara uğramaz??? “Kafirler” hep Müslümanlardan mi çıkar???
Yine dönelim Suriye konusuna. Birileri de diyor ki Türkiye’nin Suriye’de ne işi var??? Kardeşim Suriye kültürüyle, sınırıyla, diniyle alakası olmayan, binlerce kilometre uzaktaki Amerika’nın, Avrupa’nın, Rusya’nın Suriye’de işi ola biliyor da bir asır önce bizim topraklarımız olan Suriye’de bizim mi işimiz olmasın???
Bazıları da Türkiye’nin Suriyeli mültecilere kucak açmasına karşı çıkıyor ve hatta ülkemizdeki Suriyelilere kötü davranıyor. Bre gafil!!! Senin şuan ayak bastığın topraklar için o Suriyelinin dedesi can vermiştir. Bu ne vefasızlıktır???
Ne yazık ki, ümmet Filistin’de Azerbaycan’da Irak’ta Doğu Türkistan’da olduğu gibi Suriye sınavında da sınıfta kaldı. “Bana değmeyen bin yaşasın” mantığıyla yaklaştığımız yılan bir gün bize de değecek. O vakit yanınızda kimseyi aramayın çünkü o zaman geldiğinde iş işten geçmiş olacak...