8 Temmuz 2015 Çarşamba

Türkiyenin “Çinli Sözcüleri”

Senan Kazımoğlu
senan@turkata.com

“Baskı, zulüm, işkence. Çin’in 60 yıldır baskı altında tuttuğu Doğu Türkistan’da durum her geçen gün daha kötüye gidiyor. Kaçabilenler başka ülkelere sığınıyor, kaçamayanlarsa asimilasyondan öldürmeye kadar birçok zulümle mücadele ediyorlar” diye başlamıştı yıllar önce Kanal 7 spikeri haberlere başlarken. Evet Doğu Türkistanda Müslüman Türk katlediliyor. Zulüm, baskı, işgence görüyor, asimilasyona tabi tutuluyor. Doğu Türkistandaki mazlumların ahı bütün arşı titrettiği halde anlaşılan bazı gören körlerin, konuşan dilsizlerin, duyan sağırların sadace vicdanını karartmış.

Son günlerde Doğu Türkistanın sesinin geniş kitlelere yayılması bazılarını Çinden daha çok rahatsız etmiş. Bir insanın ne menfaati olur ki gece gündüz, 7/24 Doğu Türkistandaki zulümü inkar ediyor. Sanki böyle bir şey yokmuş. Sanki Gülca katliamı, Urumçi olayları hiç yaşanmamış. Doğu Türkistanda herşey güllük gülüstanlıkmış gibi anlatıyor. Yok efendim orada baskı, zulüm yokmuş, herkes rahat rahat oruç tutabiliyormuş, teravihde camiler dolup taşıyormuş, söylenenler hepsi Çine karşı yalan ve iftiraymış. Utanmasa Çini İslam devleti ilan edecek.
“Yalancının şahidi şıracı olur” misali birde guya Çindeki bilmem hangi arkadaşının sözünü kendi söylediklerine delil getiriyor. Benim de Doğu Türkistana gidip gelen tanıdıklarım sizin “arkadaılarınızın” söylediklerinin tam aksini söylüyor.
Yalanının kılıfıda hazır: “Paralel yapı ve Doğan grubu Çine karşı çıkmak için halkı galeyana getiriyor. Yok efendim devletin menfaatleri buna ters, devlet bundan zarar görür” falan filan ve.s saçmalıklar. Biz devleti zulme karşı durduğu için destekliyoruz. Devlet bunun için var. Eğer bu devlet zulme karşı susuyorsa (ki ben buna inanmıyorum) batsın, yıkılsın bu devlet. Zaten onların dediği gibi devlet de bunu unutsaydı Cumhurbaşkanı başta olmakla diğer bakanlar Doğu Türkistanda yaşananlarla ilgili açıklamalar yapmazlardı.
Bazıları da diyor ki: “Çin ramazan yasağını her yıl uyguluyor, bu yeni değil ki, Niye bu kadar tepki veriyorlar?”Aklım almıyor her yıl aynı zulümün yapılmasının nesi normal???
İşin garip tarafı da bazıları bir kaç gün önce Çini yerden yere vurdukları halde hayret edilecek şekilde sanki aynı merkezden düymeye basılmış gibi birden bire Çin elçisi oldular sanki. “Zulüm karşısında sessiz kalan, dilsiz şeytandır”demişler. Sizinki şeytanlığı da geçmiş, bizzat zalimin yanında saf tutar olmuşsunuz.
Filistin konusunda, Arakan konusunda ve diğer zulüm altındaki beldeler konusunda nasıl tavır takınıyorsak, Doğu Türkistan konusunda da aynı tavrı takınmalıyız. Filistinde, Arakanda, Bosnada, Karabağda, Kırımda, Doğu Türkistanda bu milletin, bu ümmmetin namusudur. Oralara gereken kaygıyı, gereken hassasiyeti göstermek bu ümmetin namus borcudur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) : “Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir.” Buyurduğunu bildiyin halde hala oradaki Çin zulmünü görmezden gelip, Çinin reklamını, Çinin sözcülüğünü yapıyorsan, kendinin hangi ümmetten olduğunu bir sorgula.
Dilerim yaradandan kendine “Müslümanım” diyip de Doğu Türkistan davasını görmezden gelenin gözü kör olsun, duymayanın kulağı sağır olsun, konuşmayanın dili tutulusun. Unutursak kalbimiz dursun!!!