9 Mayıs 2015 Cumartesi

Batı Taassubu

Senan Kazımoğlu
senan@turkata.com

Bu yazım her ne kadar müstakil bir yazı olsa da aslında önceki "Ahlaksız Medya" isimli yazımın devamı  niteliğindedir. Yazımda Türkiye üzerinde oynanan oyunun aynısının şimdi Azerbaycan üzerinde oynandığından bahsetmiştim.

Vurgulamak istediğim bir diğer konu da millette Batı taassubu yaratamağa çalışmakla bizi özümüzden, aslımızdan uzaklaştırıp adete Batı kölesi yapıyorlar. Tamam ben inkar etmiyorum. Batı devletleri gelişmiş ülkeler. Bunu da bilim ve teknolojjisine borçlu. Gerçekten bizim de Batıdan alabileceğimiz şey sadece bilim ve teknolojidir. Ancak bunları Batının bize vermeyeceği aşikar. Nitekim bunun yaşayarakta şahiti oluyoruz. Bunun yerine bize verilen sadece Batının çürük medeniyeti. Tabii eğer buna medeniyet denilirse.
Bu neye benziyor biliyormusunuz? Bir boksör düşünün. Bize boksörün eğitimini, yumruğunu gösterip, bize sadece boksörün eldivenini veriyorlar. Elbette boş eldiven bir işe yaramaz. Daha ilk raundda nakaut olursun.
Bir medeniyet düşünün ki, af edersiniz daha tualetde suyla bile yıkanma medeniyetleri bile yok. Zinanın, içkinin açık aşikar içildiği, kocanın karısından, karısının kocasından habersız olduğu, ana baba hakkının, aile hayatının ayaklar altında olduğu bir medeniyet....
Şimdi de Azerbaycanda haziran ayında geçirilmesi planlanan Avrupa Olimpiyatlarını bahane ederek daha da azıttılar. İş o yere geldi ki, televizyonlardan da açık açık “Kendimizi Avrupaya tanıtalım” diye anonslar yapılıyor. Bu kadar da bir milleti köleleştirmek olmaz ki. Bu kadar da kendi milletine düşman olunmaz ki. Bahtiyar Vahapzadenin değimiyle Batı, Batı diye diye batıyoruz resmen. Necip Fazılın dediği gibi:
"İslamiyet avrupadan gelse hepsi müslüman olacaklar"
Mehmet Akife Avrupa seyahati dönüşü sormuşlar:
“Sen şair adamsın. Avrupayı kısaca özetlermisin.” Merhum Mehmet Akif de şu muhteşem cevabı vermiş:

"İşleri var dinimiz gibi

Dinleri var işimiz gibi"


İşte böyle Azerbaycanla Türkiyenin üzerinde oynanan oyunlar aynı derken bunları kasdediyorum. Sadece bunlar mı? Elbette hayır. Daha nice rezil işler var saymakla bitmez. Bizde bir söz var “ içi içimi yakıyor, dışı özgesini” diye. Aynen bu durum da böyle. Hep söylediğim Sultan 2. Abdulhamid Hanın sözü yazımı özetliyor: 

“Yeniden canlanmak için Avrupa medeniyetini taklit değil, gücümüzün esası olan İslamiyet’e dönmek gerekdir.”