7 Ocak 2017 Cumartesi

Boş Olan Değil, Baş Olan Türkiye

Senan Kazımoğlu
senan@turkata.com

Önce Beşiktaş Vodafone Arenadaki saldırı ardından 31 Aralıktaki meşhur Reina saldırısı hemen arkasından da dün İzmir’deki terör olayı.
Öncelikle onu belirtelim ki terörün milliyeti, dini, mezhebi olmaz. Terörü her kim ne amaçla yaparsa yapsın, kime karşı olursa olsun TERÖR TERÖRÖDÜR ve bu bir din veya irk taassubuyla açıklanamaz. Onun için terörün bir dinin ayağına yazılması ne kadar yanlışsa, kendi düşüncesinden olmayan kişilerin teröre kurban gitmesine birileri “OH OLSUN” demeside bir o kadar yanlıştır.
Gelelim terörü kullanan, terörden çıkar sağlayan asıl güçlere. Artık herkesçe malumdur ki dünyadaki bütün terör örgütleri, arkasında büyük güçler olmadan ayakta kalamaz. Yani daha açık söyleyeyim, terör örgütlerini büyük devletlerin kırbacı gibi düşünün. Eğer herhangi devlet “haddini aşıp” bunların çizgisinden çıkmayı dahi düşünse ya o memlekete yakın yerdeki bir örgütü onlara musallat ederler ya da uyduruk bir örgüt çıkarıp CİHAD (!) fetvasını alırlar. Bunun Afrika’sı da Asya’sı da böyle.
Buraya kadar söylediklerimizi birde Türküye üzerinden düşünelim. Türkiye son 10 yılda müthiş yükselişe geçti. IMF kapılarında dilenen bir Türkiye’den artık bölgesel bir güc haline geldi. Buna birde dünya Müslümanlarını dikkati ve sempatisi eklenince Sömürgeciler için artık tehlikeli bir düşman halini aldı. Onlara oyun kurucu olan, gerektiğinde resti çekebilen Türkiye değil, onların her dediğini sorgusuz sualsiz yapan emir kulu olan Türkiye gerek. Churchil’in de dediği gibi: “Türkiye bir ağaçtır. Soldukça sulanmalı, yükseldikçe budanmalıdır.” Hal böyleyken Türkiye ile karşı karşıya gelmeyenler terör silahıyla mesaj veriyorlar. 
Türkiye’nin önünde iki seçenek koydular ya bunların sözünü dinleyip eski köleliğine geri dönecek veya sömürgeci devletlerin bütün saldırılarına rağmen büyük bir güç olacak. Türkiye ikincisini seçti. İşte bütün yaşanan terör olayları bunun işaretleridir ve emin olun dahası da gelecek. Bu yolda tüm Türk ve İslam Dünyasına düşen bütün güçleriyle Türkiye’nin yanında olmaktır. Çünkü bu oyun küçük anlamda Türkiye’ni büyük anlamda ise bütün Türk ve İslam dünyasını hedef almaktadır. Türkistan’ın, Kafkasların, Balkanların, Orta Doğu’nun selameti ve yarını için BOŞ OLAN DEĞİL, BAŞ OLAN TÜRKİYE GEREK!!!