28 Nisan 2016 Perşembe

Tarihi Sevdiren Adam’dan “TARİHE DÜŞÜLEN NOTLAR-2”

Azad DADAYEV

Yavuz BAHADIROĞLU, Nâm-ı diğer “Tarihi Sevdiren Adam”ın Konya’da düzenlenen “OSMANLILARDA PEYGAMBER SEVGİSİ” isimli konferansından “NOT DEFTERİ”mize yansıyan “OLAY, ŞİİR, VECİZE VE KELAM-I KİBARLARI,” faydalı olması temennisiyle sizlerle de paylaşmak istedik.
(HATIRLATMA: Not alma sistemiyle kaleme alındığı için bazı cümleler bağlamdan kopuk olabilir, af buyurun)
BAHADIROĞLU sözlerine günden maddesiyle, yani “Fransa” olaylarıyla başladı ve bu havadise “Fransız” kalanlara da ince göndermelerde bulundu:
“BİZDE HER GÜN BOMBA PATLIYOR AMA HAYAT DEVAM EDİYOR, TOPLANTILARIMIZI YAPIYORUZ. FRANSA’DA BİN SENEDE BİR BOMBA PATLADI, ORTALIK ALLAK BULLAK OLDU. SINIRLAR KAPATILDI, ASKERLER SİLAH BAŞI YAPTI FALAN. NE KORKAKMIŞSINIZ SİZ AVRUPALILAR. O KADAR KORKTUĞUNUZ VE O TEKNİK DONANMAYI KULLANAMADIĞINIZ ÇANAKKALE’DE MEHMETÇİKLERE YENİLDİNİZ. ONUN İÇİN AVRUPA’DAN KORKMAYA GEREK YOK DOSTLAR. UNUTMAYIN Kİ; AVRUPA’NIN BASKILARI TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTMEKTEN BAŞKA HİÇBİR İŞE YARAMAZ…”
“ARAPLARIN PETROLÜ TÜRKLERİN ZEKÂSIYLA BİRLEŞİRSE BİZLERİ YOK EDERLER DER BATI...”

Akabinde ise Türk toplumunda Hz. Peygamber sevgisini anlatan BAHADIROĞLU, sözlerine şöyle devam etti:
“OSMANLI DEVLETİ, EFENDİMİZ (S.A.V.) AŞKINA, İSTANBUL’U FETHETME AŞKINA KURULMUŞ BİR DEVLETTİR. BİR HADİSİ ŞERİFİ HAYATA GEÇİRME, İSTANBUL’U FETHETME AŞKINA KURULDUĞU İÇİN DE ONUN İNŞA ETTİĞİ MEDENİYETE SÜNNET MEDENİYETİ, DEVLETE DE SÜNNET DEVLETİ DENİR.”
“Malum ‘KOSTANTINİYYE’ Hadis-i Şerifi’nde Hz. Peygamber askerleri övmekle aynı zamanda da milleti de övüyor. Asker gökten zembille inmez dostlar! Asker milletin içinden çıkar, yani ‘o millet ne güzeldir der Hz. Nebi (s.a.v.)…’ Fâtih'i tek kelimeyle özetle derseniz;  Şartlara teslim olmayan adamdır deriz…”
“YABANCI BİR YAZAR ŞÖYLE DİYOR: ‘TÜRKLER PEYGAMBERLERİNİ SEVER, HATTA ONUN AYAK İZLERİNİ TAKİP EDERLER.’ BUGÜN BUNUN NERESİNDEYİZ. ACABA NEYİ KAYBETTİK, ONU YENİDEN BULMAMIZ LAZIM. O DEĞERLERİMİZE YENİDEN DÖNMEMİZ LAZIM…”

“Bir hadisi şerifi hayata geçirme, İstanbul’u fethetme aşkına kurulduğu için onun inşa ettiği medeniyete sünnet medeniyeti, devlete de sünnet devleti denir. Biz, sünnet medeniyetinin ve sünnet devletinin çocuklarıyız. Hatta ‘SÜNNET DÜĞÜNLERİ’ düzenleyerek sünnetin düğününü yapan tek toplum var, oda Türklerdir, yani biziz…”
“Sünnetle bu kadar fazla bağlı olduğumuzdan bir Suud’lu arkadaşım; ‘Ön sünnet son sünnet derken anamızı ağlatının’ diye bana yakınmıştı…”
“BİZ İŞİN ÇOK FARKINDA DEĞİLİZ, EFENDİMİZİ (S.A.V.) NE KADAR ÇOK SEVDİĞİMİZİN DE FARKINDA DEĞİLİZ.  AHMEDİYE, MUHAMMEDİYE, MEVLİT GİBİ ESERLER BU TOPRAKLARDA ÜRETİLDİ. BUNLAR BAŞKA MÜSLÜMANLARDA YOK. OSMANLI EVLERİNDE GECELERİ BUNLAR OKUNURDU…”
“Fatih Sultan Mehmet, padişah olmasıyla değil, Bizans İmparatorluğu’nu yıkmasıyla değil, kulluğuyla övünüyor. Osmanlı niye büyüktü? Çünkü yöneticileri böyleydi, yani mütevazıydi. Osmanlı padişahları ebediyete bir şeyler bırakıyorlardı. Kanuni’nin fethettiği toprakların bir karışı bile yok elimizde bugün. Ama Süleymaniye Camii elimizde ve o bütün topraklara bedeldir. Ebedi bir abidedir…”
“HELE AYASOFYA… BİZİM İÇİN AYASOFYA ÖNEMLİ GENÇLER!.. AYASOFYA ER, GEÇ AÇILMALIDIR… AYASOFYA’YA GİRERKEN AYAKKABILARINIZI ELİNİZE ALIN!.. AYASOFYA’DA AK ŞEMSEDDİN, FATİH SULTAN MEHMET HAN VE ŞANLI ORDUSUNUN SECDE ETTİĞİ YERE “AYAKKABIYLA” BASILMAZ, BASAMAYIZ, BASMAMALIYIZ...”
“Bizim dünyaya en büyük armağanımız MEDENİ ve ADİL insandır... Yabancı bir yazarın dediği gibi; ‘Osmanlıları 600 yıl ayakta tutan adalettir…’”
“DOĞRU GİDENİN ALLAH (C.C.) YOLUNU AÇAR. YANİ; HEDEFİ OLAN İNSANIN ALLAH (C.C.) ÖNÜNÜ AÇAR VE ONUN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIR...”
“Dünya çıldırdı ona bilim adamlarının bir ‘Peygamber-i reçete’ yazması lazım. Ayet ve Hadisten hoş görmeyi öğrenmişken, Avrupa’dan hor görmeyi örgendik maalesef...
YÜREK BİRLİĞİ IRKTA DEĞİL, İMANDA SAĞLANIR... BİR PEYGAMBER YÜREKLİ İNSAN YETİŞTİRELİM AVRUPA’YI GEÇERİZ...

“Merak değil, doğru merak önemli. Boğaz köprüsünden atılsam ne olur diye bir merak olmaz...”