22 Temmuz 2015 Çarşamba

Gayrimüslim Terörü

Senan Kazımoğlu
senan@turkata.com

“İslami terör”, “Terörist İslami grup” ve s. gibi isimler herhalde herkesin bilinc altına işlemiş kelimelerdir. Bu sözlerin kullanılması da İslamdan olmayan, Batı laboratuvarlarında üretilen, terör örgütlerinin, efendilerinden aldıkları emirle yaptıkları terör eylemleri sebebiledir. Gerçekte İslamın onlarla, onlarında İslamla yakından uzaktan bir ilişkisi yoktur. Dinimiz her ne şartda olursa olsun terörün her türlüsüne karşı olan bir dindir. Savaşta esirlerinin ellerinin bile bağlanmasını istemeyen, kendi yediğinin, kendi giydiğinin aynısından ona da yedirilmesini, giydirilmesini emreden  bir dinle, esirlerin “La İlahe İllallah” dediyi halde kafası kesilen, üzerine benzin dökülüb diri diri yakılan bir din arasındaki farkı ayırt etmek güç değil sanırım.

Bu “İslami” örgütlerin nerelerde ve kimlere karşı savaştıklarına bakalım. Dünyanın hiçbir yerinde bu “İslami” örgütler gayrimüslimlere karşı savaşmıyor. Eğer hakikaten “İslami” örgütsen  gidip gayrimüslimlere karşı savaşırsın değil mi? Ama hayır onların işi hep müslümanla. Onların derdi sadece İslamla. Bütün kafirler sanki sadece Müslüman ülkelerde. Bu bile terörist grupların arkasında gerçekte kimlerin olduğunu göstermiyor mu???
Gelelim bu terörist gruplardan faydalanan gayrimüslimlere. Bu gruplar Müslümanlara karşı terör eylemi gerçekleştirmekle batının ekmeğine yağ sürüyor. Bunu kullanan Sovyetler Afganistana, Sırplar Bosnaya, Amerika Irak ve Afganistana girdi. Bunu kullanan Çin hala Doğu Türkistan Müslümanlarına zulm ediyor.
Madem İslamdan olmayan birkaç grubun yaptığından dolayı İslam dini “İslami terör” oluyorsa o zaman biz bir grubun değil devletlerin yaptıklarını kendi dinlerinin isimleriyle isimlendirelim. Mesala: Ermenilerin Karabağda, Sırpların Bosna ve Kosovada, Rusların Çeçenistanda, Amerikalıların Irak ve Afganistanda yaptıklarını “Hristiyan terörü”, İsrailin Filistin ve Gazzede yaptıklarını “Yahudi terörü”, Çinin Doğu Türkistanda, Myanmarın da Arakanda yaptıklarını “Budist terörü” olarak isimlendirmemiz lazım. Üstelik bunları yapanlar örgüt falan da değil ha, bunları, terör eylemlerini Müslümanlara karşı yapanların hepsi “Gayrimüslim Devletler”.
Daha ben son 25 yıldan bahsettim. Tarihte Hristiyanların dini lideri Papanın emriyle Haçlı seferleri düzenleyip kendilerinden olmayanları 7’den 70’e  akıl almaz canilikle katleden Hristiyanların yaptıkları vahşetlerden bahsetmiyorum bile. Fransızların Cezairde, İtalyanların Etyopyada, İngilizlerin Hidistanda, Rumların Kıbrısta, Sovyetlerin Müslüman devletlerde yaptıklarını da katarsak bu liste uzayıp gider.
Sonuç olarak terörün dini, dili, ırkı yoktur. Eger kendisini İslama nispet edip İslamdan uzak olan grupların yaptıklarından dolayı İslam dini “İslami terör” oluyorsa, o zaman grup degil bu Gayrimüslim Devletlerin yaptıklarından dolayı da “Hristiyan Terörü”, “Yahudi terörü”, “Budist terörü” olsun. Bütün bunların karşısında “İslami terör” diyenlerin elini vicdanına koyup birazcık düşünmesi gerekmez mi??? Elbette o vicdanları temizse....