4 Mayıs 2015 Pazartesi

Daha Aytaclar Ölmesin

Orhan Kerimov
Orxanlerımov521@gmail.com

Geçtiymiz günlerde Aytac adli liseli bir soydaşmiza karşı yapılan vahşet tüm ülkeyi titretdi, herkes bu işde katili suçlasa da ama aramizdan yine de körelmiş beyinler ortaya çıkarak bu faciada suçu çocuk diyeceğimiz Aytacda gördüler. Sebep olarak da Aytacın zamanında çocukla sevgili olması ve onunla resim çektirmesini, kafelerin birinde resimlerinin olmasini gösterdiler. Acaba o insanlar lise zamanında hiç sevgili olmamışlar mı ve ya hiç suç işlememişler mi? Elbetde işlemişler belki toplumun içinde en suçlu insanlar, o insanlar ki mazlumun değilde zalimin yanında durdular. Hz. Ali (r.a) boş yere: "Zalimin, zalimliği karşısında susan dilsiz şeytandır" dememiştir.
Bu tür hem kimselere hakk kazandıran insanların, hem de Aytacın katili gibi insanların aramızda çoğalmasının sebebi eğitim sistemimizde ve aile değerlermizde olan sorunlardır.
Eğitim sistemimizde bulunan esas problem öğretmenlerdedir. Öğrencilere ne ideal düzeyde bilim öğretiliyor ne vatanseverlik uygulanıyor ne de "İnsan ve Toplum" dersinde insan ve toplum gibi olgunlaşmak öğretiliyor.
Aile değerlerimizde de artık bir eksiklik yaşanıyor. O da İslami terbiyeden yoksun olmamızdır. Artıq aile değerlermizden İslam dini uzaklasdirlmağa calşılıyor. Bu tek Azerbaycanda değil butun dünyada böyle. İslam dinin içi boşaldılmağa çalışılmakla.
Batıda hrıstiyanın hrıstiyan olması yalnızca boynunda taşıdığı haçtan belli oluyor. Peki bizde insanın Müslüman olmasını nereden belli oluyor? Yalnızca ve yalnizca yaşamından. Çunki İslam dini İnsanlara beraber şekilde sülh ve eminlik içersinde yasamağı oğretiyor. Herkese karşı iyilik yapmayı tebliğ ediyor. Onun için millet olarak kendi değerlermize, medeniyetmizde sımsıkı sarılmalıyız. Dizilerdeki başıboş yaşam biçimine ve batı kültüründe olan ahlaksız değerlerin heyatımıza hakim olmasına izn vermemeliyiz. Kendi öz kültürmüze, değerlermize, medeniyetmize hakim olmalıyız. Batının çokmuş kültürne değil...